Valitse sivu

KOTIMAINEN IHANA

19.04.2021

Ihana on uteliaisuutta, luonnon kauneutta ja luonnosta inspiroitumista. Ihana on jännittäviä seikkailuja ihan joka päivä. Ihana on lasten aitoa iloa ja rehellisyyttä. Mutta ennen kaikkea Ihana on kotimainen, suomalainen ja vastuullinen vaatetuottaja. Teemme tätä työtä sydämellä ja haluamme toimia vastuullisesti tuoden läpinäkyvyyttä toimintaamme.

Kotimaisuus on osa brändimme jokaista osa-aluetta ja se on meille iso sekä merkittävä asia. Kulunut vuosi ei ole ollut kotimaisille yrittäjille ja yrityksille helppo vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Siitäkin huolimatta me kannamme kotimaisen yrittämisen lippua korkealla ja haluamme tukea myös muita kotimaisia yrittäjiä ja yrityksiä. 

Vauva kyykistelee valkoisella puulattialla Oljen sävyisessä Rento haalarissaan, taustalla kukkakranssi

Me Ihanalla halutaan tehdä osamme siihen, että suomalaiset brändit toisivat myös vaatetuotantoa takaisin kotimaahan ja sitä myötä myös työtä suomalaisille taitaville ompelijoille. Vaatetuotanto Suomen ulkopuolella on monesti taloudellisesti perusteltua volyymien ollessa suuria, mutta piensarjaa tuottavana yrityksenä meillä on mahdollista pitää suunnittelun lisäksi myös tuotanto kokonaan kotimaassa. Olemme kuitenkin itsekin tietoisia siitä, että mahdollisuuksia tuotantomme pitämiseksi kotimaassa täytyy luonnollisesti tarkastella ja seurata matkan varrella. 

MITEN KOTIMAISUUS NÄKYY IHANAN TOIMINNASSA? 

Ihana Clothing brändi on rakentunut vahvasti suomalaisuuden ympärille. Ekologisuuden ja vastuullisuuden lisäksi kotimaisuus on yksi yrityksemme perusarvoista. Suomalainen luonto ja sen yksinkertaisuutta henkivä kauneus ovat olleet suurimpia inspiraatioita Ihanan nimestä aina kankaan sekä malliston suunnitteluun saakka, ja ovat sitä edelleen. Ei kuitenkaan tule unohtaa sitä, mikä on toiminut kaikista merkittävimpänä inspiraation lähteenä meidän kaikelle tekemiselle, nimittäin kaikki ihastuttavan suloiset ja ainutlaatuiset lapsukaiset <3 

Me yrittäjät olemme kiinnostuneita siitä, mistä materiaalimme tulevat sekä minkälaisissa työoloissa yhteistyökumppanimme toimivat. Vierailemme mielellämme katsomassa itse paikan päällä, miten esimerkiksi kangastehtaassamme tai ompelimossamme työskennellään. Ihanan vierailusta kotimaisessa kangastehtaassa voit lukea lisää tästä. Meidän upea ja taitava ompelijamme toimii paikallisesti Oulussa, joten yhteistyömme on hyvinkin tiivistä ja joustavaa – se on ollut niin ihanaa, ilahduttavaa ja siitä me ollaan kiitollisia! Ihanaa on ollut myös se, että teemme yhteistyötä useiden suomalaisten vaikuttajien kanssa, niin huikeita ja taitavia ihmisiä!

Tyttö ja poika juoksevat, yllään Vaniljan sävyinen Lempi-mekko, Runo-housut ja Ajaton-paita

Ei kuitenkaan pelkästään riitä, että yritys on rakentunut hyvien arvojen ympärille ja tuotanto sekä tuote ovat kohdallaan. Ihanan tekee lopulta todelliseksi meidän rakkaat asiakkaamme sekä seuraajamme, jotka myös sydämellisesti jakavat ihanaa tarinaamme eteenpäin. Kiitos siitä. Meille asiakkaat ovat merkittävä osa brändiämme. Yhteisöllisyys ympärillämme, meidän Ihana -perhe, vahvistaa kotimaisuuttamme ja haluamme toimia vastuullisesti tätä perhettä kohtaan. 

Vastuullinen toiminta tarkoittaa meille tässä yhteydessä erityisesti sitä, että olemme asiakkaillemme helposti lähestyttäviä ja avoimia, pyrkien nopeasti ja perustellen reagoimaan yhteydenottoihin kaikissa kanavissa. Jokainen palaute sekä ehdotus tuotteisiin liittyen on meille tärkeä. Haluamme osoittaa välittävää, rehellistä ja aitoa kommunikointia yksilöllisesti ihan jokaiselle. Koemme sen myötä myös itse olevamme lähellä asiakkaitamme. Rakastamme kuulla, mitä ajatuksia Ihana Clothing asiakkaissamme milloinkin herättää. Ja mikä ihanin palkinto onkaan nähdä meille rakkaat tuotteemme kaikkien suloisten, kauniiden ja iloisten lasten päällä.

Ihana on yhdessä elämistä <3

Aikuiset ja lapset leikkivät lattialla ihanassa kuvauspäivässä

Tytöt syövät aamupalaa pöydän ääressä kukkaseppeleet päässään

Nainen ja lapset laulavat ja leikkivät, lapsilla yllään ihanat ribbivaatteet

IHANAN TUOTTEET OVAT KOTIMAISIA.

Kotimaisten lastenvaatteiden hankinta ja siten hitaan muodin tukeminen ovat nostaneet paljon suosiotaan viime vuosien aikana ja se on aivan mahtavaa! Suomalaista halutaan tukea yhä enemmän ja ollaan valmiita sijoittamaan myös lastenvaatteiden kohdalla pitkäikäisempiin vastuullisiin hankintoihin. Suomalaisia lastenvaatteiden valmistajia on hurja määrä, mikä on erittäin hieno asia. Kuinka moni tuotteista on kuitenkaan täysin kotimaassa suunniteltuja sekä valmistettuja, aina kankaan valmistuksesta valmiiksi vaatteiksi saakka? Niinpä, ei kovinkaan moni. Ihana voi ylpeänä olla kotimainen! 

Kuinka Ihanan kotimainen tuotanto rakentuu ja Mistä Ihanan materiaalit sitten tulevat?

Suunnittelu: Ihanan yrittäjät suunnittelevat itse Ihanan mallistot ja tuotteet. Lähtökohtana suunnittelussa on aina käyttömukavuus ja käyttöikä, materiaali sekä kauneus. 

Kaavoitus: Tuotteiden kaavat on suunniteltu alusta asti Ihanan suunnitelmien mukaisiksi Oulussa. Malleja ja kaavoja on hiottu yhteistyössä kahden mahtavan paikallisen kaavoittajan kanssa.

Kangas: Ihanan kustomoitu ribbikangas neulotaan kotimaisessa kangastehtaassa. Kaunis luomupuuvillaribbi on ÖKO-TEX standardoitua ja valmistettu GOTS-sertifioidusta luomupuuvillalangasta. Myös kankaiden värjäys tapahtuu kotimaisessa värjäämössä, pois lukien Vaniljan sävy, joka on värjäämätöntä.

Ompelu: Ihanan matkassa on ollut alusta saakka mukana aivan ihana paikallinen ompelija Iina <3 Iina tekee työtä täydellä sydämellä ja laatu on taattua. Ihanan ja Iinan yhteistyötä esitellään enemmän tulevien viikkojen aikana. Stay tuned! Lisäksi tuotannossa käytettävien lisämateriaalien alkuperät ovat yrityksen tiedossa ja ne hankitaan kotimaisten tukkumyyjien kautta. 

Tuotelaput: Ihanan tuotteiden sisältämät tuotelaput kuten logo-, koko- ja pesulaput valmistuvat kotimaisen Tuotenauha Oy:n tuotannossa. 

Pakkaaminen: Ihanat kierrätyspaperista valmistetut silkkipaperit ja paperikassit sekä postitusmateriaalit tilataan suomalaisesta lahjapakkaamisen tukkuliikkeestä napakka.fi.

Peiton päällä kauniit LORU toppi ja AITO t-paita sekä kuivakukkakimppu

Ihana i-merkki lähikuvassa maton päällä

Kannatetaan yhdessä kotimaista ja suomalaista, niin vaatetuotantoa, ravintoloita kuin muitakin palveluita. Tehdään hyviä valintoja ja hankintoja yhdessä suomalaisen yrittäjyyden ja kotimaisuuden puolesta <3

Viimeisimmät artikkelit