Valitse sivu

Vastuullisuus

Ihana valmistaa vastuullisesti suunniteltuja ja toteutettuja lastenvaatteita. Suunnittelumme lähtökohtana toimii aina laatu ja ajattomuus. Ihanan vaatteet eivät vanhene, vaan ovat muodikkaita, klassisia ja kauniita vuodesta toiseen. Hitaaseen muotiin ja harkittuihin ostoksiin panostaminen on vastuullista kuluttamista ja sitä me Ihanalla haluamme tarjota.

Arvot

Kotimaisuus, ekologisuus ja vastuullisuus ovat ydinarvojamme. Tärkein tavoitteemme on tukea suomalaista työtä läpi tuotantoketjun. Suomalaisen työn tukeminen näkyy meillä tuotantoprosessin lisäksi jälleenmyyjien sekä yhteistyökumppanien valinnassa.

Lastenvaatteiden tulee olla turvallisia. Vaatteiden tulee täyttää tarkat laatukriteerit, mikä tekee vaatteiden elinkaaresta pitkän ja mahdollistaa säilymisen käyttäjältä toiselle. Vaatteiden tulee pysyä mukana kaikissa seikkailuissa niin materiaalin kuin mallin osalta. Haluamme luoda jokaisen lapsen lempi vaatteita, niitä jotka eksyvät päälle suoraa pyykkinarulta ja jotka sopivat yhdisteltäväksi kaiken kanssa! Vaatteiden valmistuksen tulee olla ympäristölle turvallista ja minimoida mahdolliset haittatekijät.

II-laatu

Koska vaatteemme ommellaan käsityönä, eksyy mukaan ajoittain myös II-laatuisia yksilöitä. Mikäli tällainen havaitaan, korjautamme tuotteen ompelimossa välittömästi. Kiinnitämme jokaisen tapauksen kohdalla huomiomme tapahtuneeseen virheeseen ja miksi näin pääsi käymään, jotta jatkossa vältämme tilanteen toistumisen. Pyrimme aina oppimaan virheistämme ja kehittämme toimintaamme jatkuvasti. Haluamme minimoida vaate- ja materiaalihävikin määrän, joten II-laatuiset tuotteet joko myymme omissa tapahtumissa II-laatuisina tai lahjoitamme eteenpäin.

Valmistus ja materiaali

Ihanan käyttämä luomupuuvilla viljellään ja kehrätään langaksi Turkissa. Langalle on myönnetty GOTS-sertifikaatti. Lanka kudotaan neulokseksi ja viimeistellään kotimaisessa neulostehtaassa. Neulokseen on lisätty pieni määrä (2%) elastaania pidentämään vaatteen käyttöikää. Elastaanin ansiosta vaate pitää muotonsa kauniina pesusta toiseen. Sävyistä Vanilja on värjäämätöntä luomupuuvillaa, muut sävyt loihditaan kotimaisessa värjäämössä. Ihanalle ribbineuloksellemme on myönnetty Avainlipun käyttöoikeus ja se on ÖKO-TEX -standardisoitua.

Tuotteet kaavoitetaan, leikataan ja ommellaan valmiiksi vaatteeksi suomalaisena piensarjatuotantona. Kotimainen tuotanto minimoi  logistiikasta aiheutuvaa ympäristön kuormitusta. Tuotteidemme valmistuksessa varmistetaan aina ihmisoikeuksien ja ympäristön kunnioittaminen. 

GOTS-sertifikaatti  

Global Organic Textile Standard International Working Group (GOTS) on luonnonmukaista tekstiilituotantoa edistävä järjestö. Samalla se on maailman johtava luomutekstiilien sertifiointijärjestelmä. GOTS koostuu neljästä suuresta järjestöstä: yhdysvaltalainen OTA, saksalainen IVN, iso-britannialainen Soil Association ja japanilainen JOCA.

GOTS valvoo tarkasti tuotantoprosessin eri vaiheita, aina raaka-aineen viljelystä lopputuotteeseen saakka. Valvonnan alla on muun muassa tuotantoon käytettävät kemikaalit ja aineet, esimerkiksi raskasmetallien, formaldehydin ja geenimuunneltujen organismien käyttö on täysin kiellettyä. GOTS valvoo, että tuotantoon käytetty vesi kierrätetään aktiivisesti ja vesi myös puhdistetaan ennen luontoon laskemista. 

GOTSiin sisältyy kattava lista sosiaalisia kriteerejä, joiden tehtävänä on taata tuotannon eri vaiheisiin osallistuville työntekijöille turvalliset ja reilut työolosuhteet. Muun muassa pakkotyö, lapsityövoima ja syrjintä on kiellettyä. Työaikojen ja palkkojen on oltava kohtuullisia, työntekijää tulee kunnioittaa.

ÖKO-TEX Standardi 100

ÖKO-TEX Standardi 100 on kansainvälinen tekstiilien sertifiointi- ja testausjärjestelmä. Riippumattomien tutkimuslaitosten sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole mitään ihmisen terveydelle haitallisia aineita. Haitta-aine tarkastuksia toteutetaan säännöllisesti ja valvotusti. ÖKO-TEX Standardi 100 -merkintä on laatutakuu valmistajalta kuluttajalle – tekstiilituote on terveydelle turvallinen.

Avainlippu

Avainlippu on merkki siitä, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa. Avainlippu-merkin myöntämistä varten tuotteen tai tuoteryhmän kotimaisuusasteen tulee olla vähintään 50 prosenttia omakustannusarvosta. Merkki kertoo siis kuluttajalle palvelun tai tuotteen suomalaisesta alkuperästä ja suomalaista työtä tukevasta vaikutuksesta.

Suomalaisen Työn Liiton tekemän tutkimuksen mukaan 75% suomalaisista on sitä mieltä, että Avainlippu-merkki vaikuttaa positiivisesti ostopäätöksiin. Tutkimuksen perusteella noin puolet suomalaisista yhdistää Avainlippu-merkkiin vastuullisuuden. Lisäksi kuluttajat yhdistävät merkkiin positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, turvallisuudesta, luotettavuudesta ja työllistävyydestä.

Ihana Clothing Oy:lle myönnettiin Avainlippu-merkki 8.6.2021 Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkkitoimikunnan toimesta.

Design From Finland

Design From Finland -merkki kuvastaa sitä, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa. Merkin saaneen palvelun tai tuotteen muotoiluun on investoitu. Merkki kertoo myös siitä, että kotimainen muotoilu on toteutettu ammattimaisesti, käyttäjälähtöisesti ja vastuullisesti. Design From Finland -merkki tekee suomalaisen muotoiluosaamisen näkyväksi.

Design From Finland -merkki myönnettiin Ihana Clothing Oy:lle 2.9.2021 Suomalaisen Työn Liiton toimesta.

Yhteisöllisyys 

Haluamme asiakkaidemme kulkevan tätä matkaa yhdessä meidän kanssamme ja siksi toimintamme sekä tuotantomme ovat läpinäkyvää. Olemme avoimia siitä, mistä materiaalit tulevat ja missä tuotteemme valmistetaan. Haluamme myös vastaanottaa rehellistä palautetta, kehitysideoita ja toiveita tuotteidemme osalta. Elämme jatkuvasti muuttuvassa maailmassa ja siksi kehitämmekin toimintaa jatkuvasti pitääksemme vastuullisuuslupauksemme.