Valitse sivu

Näin alkoi Ihanan tarina

Ihanan tarina sai alkunsa arkisena iltana, kun Mira kutsui naapurissa asuvat ystävänsä koolle teehetkeä viettämään. Mukaan kutsuttiin myös Milla ja Iiris, ja onneksi näin. Tuolloin Iiris nimittäin uskaltautui kertomaan unelmistaan päästä rakentamaan jotain visuaalista, kaunista ja konkreettista, ja että idea tämän toimeenpanemiseksi oli syntynyt. Sittemmin huomasimme, että unelma olikin yhteinen ja ideakaan ei ollut hassumpi!

Pienin askelin lähti muodostumaan meidän visiomme Ihanasta, kotimaisesta lastenvaateyrityksestä, jolla ei tuolloin vielä ollut nimeä. Olimme haltioituneita. Keskustelimme estetiikkasta, itselle tärkeistä arvoista, makumieltymyksistä sekä omista kokemuksista. Nopeasti huomasimme, että haavekuvamme olivat hyvin toistensa kaltaisia. Yhdessä keskusteleminen ja suunnitteleminen tuntui mukavalta ja luontevalta, jokaiselle löytyi nopeasti oma roolinsa ja vahvuusalueet korostuivat. Innostuksen siivittämänä ja pohjatyön tehtyämme päätimme yhdessä ryhtyä tuumasta toimeen ja aloittaa matkan unelmia kohti. Tuolloin ensimmäistä kertaa vatsassa lennähti perhosia ja kävipä mielessä myös ajatus, että ollaanko me hulluja.
Ihanan tiimi yhteiskuvassa
Ihanan naiset rivissä seinää vasten

Matka jatkui. Lähdimme työstämään tarkemmin, minkälaisia vaatteita haluaisimme tuottaa ja millä tavoin – mikä on se meidän juttu? Alkuperäisen idean ytimestä löytyi ajatus ribbineuloksesta vaatteen materiaalina ja tämä idea säilytettiin. Vaatteiden ulkonäössä listasimme seuraavia tavoitteita: luonnollisuus, harmonia, kauneus, ajattomuus, kestävyys ja eettisyys. Jaoimme selkeän vision siitä, että vaatteet saisivat olla hyvin yksinkertaisia ja värimaailmaltaan rauhallisia, vastapainona viime vuosina villinneelle printtikuosien ilotulitukselle. Luonnoksia piirtäessä ja inspiraatiokuvia selaillessa hihkaisimme vuorotellen sanan “ihana!”. Pikku hiljaa ymmärsimme, että yrityksemme nimi oli annettu. Ihana Clothing.

Lopulta saimme haaveitamme vastaavan ensimmäisen vaatemalliston suunniteltua ja innostus kasvoi. Seuraavaksi tarvittiin konkreettisia tekoja. Vaatemallisto kaipasi ammattitaitoista ompelijaa, meitä itseämme kun tuolla nimikkeellä ei voi kutsua. Suositusten innoittamana otimme yhteyttä Oululaiseen ompelijayhteisöön, ja jo muutamien päivien kuluttua olimme lounastamassa innostuneen, taitavan ja ihanaluonteisen naishenkilön kanssa, josta sittemmin tuli meidän ensimmäinen ompelija. Oltiinpa me onnekkaita. Meidän vaatteet valmistuivat Oulussa, kotikaupungissamme.

Ihanan matkan edetessä tuotantopaikka on siirtynyt Etelä-Suomeen. Tänä päivänä Ihanan tuotteet valmistuvat kahdessa ihastuttavassa pienompelimossa taitavien Vilman ja Sarin kädentaitojen tuloksena.

Ihanan naiset rivissä seinää vasten
Seuraavaksi lähdimme etsimään mallistoomme sopivaa ribbineulosta, joka vastaisi odotuksia ulkonäöllisesti, mutta olisi myös tuotannollisesti arvomaailmamme mukainen. Ylpeinä voimme kertoa, että löysimme lopulta aivan ihanan ja ammattitaitoisen kotimaisen kankaanvalmistajan. Ihanaa on myös se, että pääsimme itse suunnittelemaan ribbineuloksen rakenteen. Mallistomme kangas on kauniin ulkokuorensa lisäksi suomalaista Öko-tex- luomupuuvillaa ja sillä on avainlipun käyttöoikeus.

Näin kasassa oli mallisto, kangas ja ompelija. Seikkailu jatkui.

Aikaa kului. Sitten valmistui protoerät ja päästiin hypistelemään haavemaailmalle konkreettisia hedelmiä. Ihania, ihania, ihania! Puimme mallivaatteita omien, sisarusten, naapureiden ja tutun tuttujen lasten päälle ja hihitimme innostuksesta. Oli vaatteissa myös korjailtavaakin, paljonkin. Etenkin sopivan mitoituksen löytäminen tuotti haasteita ja vaati useampia koevedoksia. Lopulta onnistuimme. Mitoituksessa ja vaatteen istuvuudessa olemmekin pyrkineet olemaan erityisen tarkkoina, jotta vaate olisi mukava ja toimiva lapsen päällä, pysyen matkassa menoissa ja leikeissä. Hiertäminen tai kiertäminen ei ole Ihanan vaatteissa sallittua.

Ihanan tiimi makoilemassa nurmikolla
Ihanan tiimi makoilee suolla ja nauraa

Nyt ollaan tässä. Yritys on perustettu. Mallisto on valmis ja ensimmäisen erän tuotanto on käynnistynyt. Meitä jännittää, jopa kauhistuttaa ja ollaan aivan innoissamme. Ollaan edelleen varmoja tulevasta ja toisistamme. Ihanan matka on opettanut tähän saakka jo hurjasti ja tulevaisuus tuo varmasti vielä monenlaisia kommervenkkejä tullessaan. Me odotellaan niitä.

Ihanan verkkokauppa avattiin syksyllä 2020.

Ihana on rakkaita ajatuksia lapsista. Ihana on naurua ja kodikkuutta. Ihana on ystävyyttä. Ihana on kotimaisuutta ja luonnon ihastelua. Ihana on seikkailumieltä.

Ihana Clothing on saanut uudet omistajat helmikuussa 2024. Tarina jatkuu…

Ihanan tiimi makoilee suolla ja nauraa