Valitse sivu

FASHION REVOLUTION: WHO MADE MY CLOTHES?

23.04.2021

Vaatevallankumousta eli Fashion Revolution viikkoa vietetään tänä vuonna 19.-25.4.2021 välisenä aikana. Meillä Ihanalla on suuri kunnia olla osallisena tässä globaalissa muodin vallankumouksessa, ensimmäistä kertaa! Fashion Revolution on tuonut näkyvämmin ja ansaitusti kunniaa vuodesta 2013 lähtien kaikille niille, ketkä vaatteitamme valmistavat. Olet ehkä nähnytkin erityisesti sosiaalisessa mediassa esitettävän kysymyksiä, kysymyksiä kuten ”who made my clothes” tai “what’s in my clothes”. Lisää vaatevallankumouksesta ja sen tarkoituksesta pääset lukemaan tästä.

Fashion revolution, lapsi seisoo metsässä ihanassa Rento haalarissaan, kuvassa lukee who made my clothes

Ihanalle läpinäkyvyys ja vastuullisuus ovat kaiken toiminnan ytimessä. Olemme aiemmissa kirjoituksissamme paneutuneet paljon tuotantomme eri osa-alueisiin sekä niiden vastuullisuuskysymyksiin. Tämän postauksen tähdeksi haluamme nostaa meidän aivan ihastuttavan ja taitavan ompelijamme ja vastata kysymykseen: Who made my clothes?

Fashion revolution, poika sillan edessä Vaniljan sävyisessä paidassaa, kuvassa lukee who made my clothes

IINA

Alla olevassa kuvassa näette Iinan, meidän ompelijamme, teidän Ihanien vaatteiden valmistajan. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Iinan kanssa aivan Ihana Clothingin alkumetreiltä saakka. Iina oli ensimmäisiä ompelijakontakteja, joita lähestyimme. Tavoitteenamme oli löytää meidän visiostamme ja arvoistamme kiinnostunut sekä innostunut yhteistyökumppani. Iina oli kaikkea tätä ja vielä enemmän! Meitä vastassa oli aurinkoinen, energinen ja luovuuden intoa puhkuva paikallinen oululainen ompelijatar, eikä nämä termit ole tähän päivään mennessä mihinkään hävinneet. Ollaan äärimmäisen kiitollisia siitä, että juuri Iina on päätynyt osaksi meidän Ihana-tiimiä. 

Fashion revolution, nainen seisoo metsässä kädessään lappu, jossa lukee I made your clothes

Iina on ollut aktiivisesti mukana ensimmäisen mallistomme kehittelyssä erityisesti sen toteutuksen ja siihen liittyvien haasteiden osalta. Meidän unelmista, haaveiluista ja omin kätösin piirretyistä havainnekuvistamme saatiin yhdessä luotua jotain niin ihanaa ja kaunista. Matkan varrella ollaan yhdessä koettu useita haasteita ja epäuskonkin hetkiä. Vaikka tie on ajoittain ollut tuotteiden kehitysprosessissa kivikkoinen, Iina on aina tehnyt töitä uutterasti erilaisten tekniikoiden ja tuotantotapojen eteen. Ja mitä uskomatonta me saatiinkaan yhdessä aikaan? Iina tekee työtä täydellä sydämellä hymyssä suin, parasta lopputulosta tavoitellen. Iina tuottaa viimeisteltyä ja tasaista taattua laatua, aina! Me ollaan Iinasta niin ylpeitä!

Vastuullisena lastenvaatteiden tuottajana haluamme olla varmoja siitä, että vaatteidemme valmistajilla on hyvä, turvallinen ja miellyttävää työskennellä. Suomessa valvotaan tarkasti ihmisoikeuksien toteutumista ja työnteon olosuhteita, mikä on ensiarvoisen tärkeä ja sydäntä lämmittävä asia. Vaikka Ihanan vaatteet tuotetaan kotimaassa aina kankaan neulomisesta saakka, haluamme varmistaa yhteistyökumppaneidemme työolojen olevan arvojemme mukaisia. Iinan ihana pieni ompelimo on siisti, organisoitu ja turvallinen tila työskennellä. Siellä käydessä tunnelma on touhukas ja inspiroitunut. 

Tiedämme olevamme etuoikeutettuja, kun ompelijamme toimii kanssamme samalla paikkakunnalla ja tiivis yhteistyö on mahdollista. Piipahdamme ompelimolla viikoittain ja noudamme valmiit tuotantoerät itse. Kuulumisten ja mietteiden vaihtaminen on vaivatonta ja piristävää, aktiivisella kommunikoinnilla vältymme väärinymmärryksiltä tuotantoketjun eri vaiheissa. Samalla paikkakunnalla toimiminen pienentää logistiikasta aiheutuvia kuluja ja hiilijalanjälkeämme. Kun tapaaminen on helppoa, on meillä mahdollisuus järjestää säännöllisesti työ- ja fiilispalavereita sekä muita teekestejä  – niin ihanaa!

WHAT’S IN MY CLOTHES ?

Vastuullista kuluttajaa kiinnostaa tietää, mistä vaatteemme valmistetaan. Kankaan lisäksi myös muiden tuotteessa käytettyjen materiaalien alkuperästä halutaan tietää enemmän. Fashion Revolution viikon yhtenä teemana onkin kysyä: What’s in my clothes? Me haluamme vastata kysymykseen, avoimesti ja koska tahansa! 

Fashion revolution, vauva istuu varvikossa ja ihmettelee, kuvatekstinä what's in my clothes

  • Neuloslanka: alkuperämaa Turkki, GOTS-sertifioitu luomupuuvilla, tilataan isoissa erissä/täysinä kontteina logistiikasta aiheutuvan ympäristön kuormituksen minimoimiseksi
  • Neuloksen kudonta ja värjäys: Suomi, valmis neulos on ÖKO-TEX standardoitua ja kankaalle on myönnetty Avainlipun käyttöoikeus. Puuvillan lisäksi neulokseen on lisätty 2% elastaania pidentämään vaatteen käyttöikää ja pitämään vaatteen kauniina käyttäjältä toiselle
  • Puunapit: alkuperämaa Portugali, käytössä kestävä oliivipuu
  • Tuotelaput: Suomi

Ihana Clothingin materiaaleihin ja lisätarvikkeisiin pääset tutustumaan tarkemmin ‘Kotimainen Ihana’ julkaisusta ja vastuullisuudestamme voit lukea tästä.

Meidän yrityksemme on onnellinen ja ylpeä kotimaisuudestaan. Suomessa valmistettujen tuotteiden takana on helppo seistä, selkä suorana hymyillen. Kaunis, korvaamaton luontomme on kaiken varjelemisen arvoinen.

lapset istuvat ulkosohvalla, yllään ihanat Vaniljan sävyiset vaatteet

Tällä vallakumouksellisella viikolla halutaan haastaa niin vaatteen valmistajia kuin kuluttajia kiinnittämään huomion kestävämpiin, vastuullisiin valintoihin. Voimme muuttaa kulutuskäyttäytymistämme, yhdessä ja yksilöinä. Lopulta muutos lähtee omalta vaatekaapilta.

//Ihana-tiimi

Viimeisimmät artikkelit