Valitse sivu

Minkä kokoinen vaate vastasyntyneelle?

19.03.2024

Ennen kuin ostat vauvanvaatteet netistä, kannattaa tutustua vaatteiden mittataulukkoon, valmistusmateriaaliin, sekä valmistusmaahan.

Vastasyntynyt vauva on keskimäärin 50 cm pitkä, ja painaa noin 3500 g. Hänelle sopivin vaatekoko on 50 cm. Jos lapsukainen on syntyessään jo yli 50 cm ja kasvaa nopeasti, kannattaa hänelle ostaa suoraan koon 56 cm vaatteita.

Useimmissa Ihana Clothing -vauvanvaatteissa käytetään käteviä kaksoiskokoja. Kaksoiskoko tarkoittaa sitä, että vaate sopii sekä kokoa 50 cm että kokoa 56 cm käyttävälle lapselle.

Vauva makaa peitolla yllään Vaniljan sävyinen Halaus Kietaisubody

Kaksoiskoon vaatteessa on usein pitkät resorit hihan- ja lahkeensuussa, ja ne voivat aluksi olla käännettyinä kaksin kerroin. Myös bodyn haarakappaleen kaksoisneppareilla saadaan jatkettua vaatteen pituutta vauvan kasvaessa.

Kaksoisnepparit löytyvät niin kietaisumallisesta Halaus -bodysta (koot 50/56 ja 62/68 cm) kuin myös pään yli pujotettavasta Uskallus -bodysta (koot 62/68 ja 74/80 cm). 

Vaniljan sävyinen Uskallus Body jossa Oliivipuu Napit

Vauvanvaatteen käyttöikä

Kaksoiskokoisella vaatteella on pitkä käyttöikä, mikä tarkoittaa niin rahan säästöä kuin ympäristöystävällisempää kuluttamista. Ja koska vauvan kasvun ennustaminen voi olla haastavaa, on helpointa hankkia uuden tulokkaan vaatevarastoon vaatteita, jotka joustavat ja kasvavat käyttäjänsä mukana.

Ihana Clothingin luomupuuvillaiset vauvanvaatteet säilyttävät hyvin värinsä ja kestävyytensä käyttäjältä toiselle, joten ne kannattaa pitää mahdollisimman kauan tarkoituksensa mukaisessa käytössä lahjoittamalla tai myymällä vaatteet eteenpäin.

Mitä pidempi käyttöaika vaatteelle muodostuu, sitä ekologisempi se on!

Vauvanvaatteiden kokotaulukko

Taulukosta näet suuntaa antavan ohjeen vauvanvaatteen kokoa pohtiessasi:

  • Ikä: 0-3kk – vaatekoko: 50/56 cm
  • Ikä: 3-6kk – vaatekoko: 62/68 cm
  • Ikä: 6-18kk – vaatekoko: 74/80 cm

Kokotaulukko ohjaa erityisesti vauvan bodyn ja housujen valinnassa.

Yksittäisissä vaatemalleissa mitoitus voi hieman poiketa yllä olevasta taulukosta. Esimerkiksi Ihanan valmistamassa vauvan Hento -haalarissa mitoitus on reilumpi ja käyttöikä erityisen pitkä.

Hento -haalarissa kokosuositus 3-6kk ikäiselle vauvalle on 62 cm ja 6-8kk ikäiselle vauvalle 68 cm. Pienin koko (56 cm) menee käytössä useita kuukausia, kun sen hankkii vastasyntyneelle vauvalle.

Vauva makaa valkean lakanan päällä Vaniljan sävyisessä HENTO vauvahaalarissaan

Mikä on sopiva koko vauvalle

Sopivan kokoinen vauvanvaate istuu kauniisti käyttäjälleen eikä kiristä tai purista. Ihana Clothing vauvanvaatteet on suunniteltu mukavaan oleiluun, vapaaseen liikehdintään, ja rentoihin yhteisiin hetkiin. Mallit ovat ajattoman kauniita, ja ne sopivat hyvin niin arkeen kuin juhlaan.

Materiaalina vaatteissamme on 98% luomupuuvilla, johon on lisätty 2% elastaania sopivan jouston takaamiseksi. Ihanan oma rib-neulos mukautuukin ihanasti vauvan liikkeisiin, ja palautuu hyvin muotoonsa käytön jälkeen.

Vauvanvaatteet netistä

Meille on tärkeää pitää tuotantoketjumme mahdollisimman suomalaisena, ja taata asiakkaillemme kauniita sekä kestäviä laatuvaatteita. Mallistomme on suunniteltu Suomessa, ja niin kankaiden tuotanto kuin ompelutyö on kotimaista.

Voit ostaa vauvanvaatteita suoraan verkkokaupastamme, josta löytyy useita maksutapavaihtoehtoja. Paketti saapuu noudettavaksesi valitsemaasi Postin tai Matkahuollon lokeroon. Lähetämme ostamasi vaatteet vuorokauden kuluessa tilauksestasi, joten saat ne pian ihasteltavaksesi!

Ihana Clothing vaatevalikoimaan pääset tutustumaan täältä.
Ihanaa päivää sinulle! <3

Viimeisimmät artikkelit