Valitse sivu

Vauvan kevätvaatteet

16.04.2024

Vauvan kevätvaatteet ovat mietinnässä, kun olosuhteet ulkona vaihtelevat räntäsateesta aurinkoisiin päiviin. Vaunulenkillä pikkuinen on hyvin säältä suojassa ja peitteiden alla voi kevätauringon porottaessa tulla helposti jopa liiankin lämmin.

Kevätvauvan vaatteet

Vaunussa ja rattaissa maailmaa katselevalle pikkuiselle riittää lämpimänä kevätpäivänä sisävaatteiden päälle esimerkiksi Ihana Clothingin valmistama Hento haalari.

Kun vauvan kevätpuku on hengittävää luomupuuvillaa, ei siinä tule liian kuuma, vaikka välillä poikettaisiin kahvilassa tai shoppailemassa.

Peiton avulla voi vaunuissa tai rattaissa matkustavalle vauvalle lisätä helposti lämmikettä, ja vaihtelevissa kevätolosuhteissa kannattaa mukana pitää myös vaunujen päälle vedettävä sadesuoja.

Alle puolivuotiaalle vauvalle ei tarvitse hankkia vedenkestäviä ulkoiluvaatteita, koska lapsi ei vielä konttaa eikä kävele märällä maalla.

Keväthattu

Vauvan pää täytyy suojata aina ulos lähdettäessä säätilaan sopivalla hatulla. Keväthattu voi olla trikoopipo, auringon säteiltä suojaava leveälierinen hattu, tai vaikkapa merinovillainen kypärämyssy.

Päähineen valintaan vaikuttaa oleellisesti se, nukkuuko vauva ulkoillessaan vai onko hän hereillä aikuisen sylissä. Nukkuvalle vauvalle valitaan pehmoinen hattu joka ei paina. Sylissä ulkoileva vauva tarvitsee lipallisen tai lierillisen lakin, joka suojaa tuulelta ja auringolta.

Vaunuverho

Onneksi tuulinenkaan kevätsää ei pääse vaunun kuomun sisälle kylmettämään vauvaa, etenkään jos käytössä on vaunuverho. Huomioi kuitenkin vaunuverhon hengittävyys: liian paksu ja tiivis vaunuverho saattaa aurinkoisena päivänä lämmittää vaunun sisälämpötilan turhan kuumaksi.

Kesällä vaunujen päällä kannattaa käyttää hyttysverkkoa jos vauva nukkuu ulkona, tai jos ulkoillaan paikassa jossa lentelee hyönteisiä.

Kantoreppu

Jos vauva kulkee mukanasi kantorepussa, täytyy vaatetusta miettiä hieman tarkemmin. Kantorepussa lapsen kädet ja jalat ovat alttiimmat kylmettymiselle, joten ne tarvitsevat lämmikettä. Tumput käsissä ja villasukat jaloissa pitävät vauvan tyytyväisenä.

vastasyntyneen vauvan luomupuuvillaiset vauvanvaatteet

Vauvan lämpötila

Pienen vauvan vaatetusta ei kannata vähentää heti kun sinä itse vaihdat t-paitaan. Vauvan ääreisverenkierto on heikompi kuin varttuneemmalla lapsella ja aikuisella, joten lämpimälläkään kevätsäällä pikkuvauvaa ei vielä pueta lyhythihaisiin kesävaatteisiin.

Mistä sitten tietää onko vauvalla kylmä tai kuuma?

Voit tarkistaa asian tunnustelemalla vauvan niskaa ja otsaa. Jos iho tuntuu kylmältä, on syytä lisätä vaatetta. Jos taas niska tuntuu hikiseltä, kannattaa riisua vaatetta hieman vähemmäksi.

Vauvan keväthaalari

Vauvan keväthaalari kannattaa valita kankaan ominaisuuksien mukaan. Mieti ostopäätöstä tehdessäsi, onko vaate turvallista luomupuuvillaa ja kestääkö se toistuvia pesuja.

Jos haalariin on mitoitettu käännettävät hihansuiden ja lahkeiden resorit, pidentää se huomattavasti käyttöikää.

Pohdi myös, sopiiko vaate juuri teidän tarpeisiinne. Tarvitsetteko keväthaalaria automatkoille, kaupunkikierrokselle, vai metsälenkille? Kaunis, kestävä ja vastuullisesti tuotettu vaate tuo pitkään iloa niin vauvalle kuin äidille.

Kotimaiset vauvanvaatteet

Suomessa valmistettuja, laadukkaita luomupuuvillaisia vauvanvaatteita löydät Ihana Clothing verkkokaupasta. Klikkaa tästä ja tutustu ihanaan valikoimaan <3

Iloisia kevätretkiä ja auringon paistetta päivään!

 

Viimeisimmät artikkelit