Valitse sivu

On syksy niin ihmeellinen

26.10.2020

Jälleen koitti se kaunis aika vuodesta, kun puiden lehdet värjäytyi tuhansiin eri punaisen, oranssin ja keltaisen sävyihin. Ikään kuin joku olisi tuikannut ne tuleen, tai ikään kuin taidemaalari olisi käynyt yöllä tekemässä taikojaan. Nyt maalarin sävyt ovat vaihtuneet valkeaan ja kuura on verhonnut maan. Näky on häikäisevän kaunis aamuauringon noustessa, kun valonsäteet kimmeltävät varvikon pinnalla. Ulkoilman raikkaus nipistelee ihanasti poskilla. Illat hämärtyvät ja tuulenvire hiipii ovenraosta sisään. Syksy on jo pitkällä ja kellot asetettu talviaikaan.

Teekupit pöydällä, kynttilässä tuli

Syksy vaatii asennetta. Yhä aikaisemmin ja aikaisemmin laskeutuva pimeys tekee olon herkästi väsyneeksi. On tullut aika kaivaa esiin herkullisimmat tuoksukynttilät ja viltit, heittäytyä tunnelman vietäväksi. On tullut aika kotoilun, perheen ja ystävien tapaamisen. On tullut aika pelailun, kirjojen lukemisen, leikkien, hyvän ruoan ja mukavan olemisen.

Me Ihanalla nautimme syksyssä erityisesti yhdessä olemisesta. Kurja sadekeli tai väsyttävin pimeys muuttuu tunnelmalliseksi ja rentouttaa, kun sen viettää yhdessä teekupin äärellä. Teekuppien kilinään sekoittuu tyypillisesti myös sukkapuikkojen sointi. Näissä hetkissä vaihtuvat kuulumiset, pohditaan maailmaa ja unelmoidaan suuria. Meidän oma Ihana Clothing, yksi unelmistamme, syntyi juurikin teetä hörppiessä. Mielestämme myös työnteko sujuu mukavammin tunnelmallisessa ympäristössä, yhdessä tehden. Näin ajankohtaiset asiat käydään tehokkaasti läpi, mielipiteet kuullaan ja työnjako on helppoa. Innovatiivinen työ saa tunnelmasta ja joukosta voimaa sekä ulottuvuuksia. Meille yhteen kokoontuminen on onneksi ihanan helppoa, ei estä myrskyt taikka pimeys, asummehan samassa pihapiirissä.

Syksy on tuonut mukanaan omat pienet haasteensa. Osa pienistä on aloittanut päiväkodin ja arkirytmi on muotoutunut uudelleen. Erityiseksi syyshaasteeksi on muotoutunut kumppareiden pukeminen jalkaan, nuo kurjimukset! Tänä syksynä aukesi uusi ihana verkkokauppamme ja ihmiset ovat vihdoin päässeet tilaamaan meidän luomuksia pienille rakkailleen. Matkalla ideasta nykyhetkeen emme ole haasteitta selvinneet, niin kuin asiaan varmasti kuuluukin. Kaiken kaikkiaan syksy on ollut tunnelmoinnin rinnalla monessa suhteessa opettelun ja oppimisen aikaa. Nykyhetkessä olotila on ylpeä ja erityisen onnellinen.

Nainen istuu tuolilla ja hymyilee teekuppi kädessä

Teekupit höyryävät ja kynttilän liekki tanssii syksyn sointujen tahdissa. Pienet ystävät leikkivät luonnonvalkeissa mukavissa asuissaan. Rento, Uskalias, Ajaton ja Seikkailu. Niin pehmoista, niin kodikasta ja kaunista. Myös me aikuiset pukeudumme mielellään mukaviin ja pehmeisiin vaatteisiin ja villasukat löytyvät usein lämmittämästä varpaita. Ikkunan takana leijailee ensilumen hiutaleita. Miten uskomattoman taitava tuo taidemaalari onkaan?

Ihana on lämmin halaus syyspäivänä. Ihana on rakkautta ja mieleenpainuvia, tunnelmallisia hetkiä.

Ihanaa syksyä jokaiselle teille, tehkää siitä juuri teidän näköinen!

/Ihana-tiimi

Viimeisimmät artikkelit